Hoitoturvesauna

SUOMAA-hoitoturvesauna rentouttaa, lievittää kipuja ja vähentää turvotusta

Kokemukseen perustuen lääkäri Leena Larva väittää, että yleinen lihasten jännittyneisyys hidastaa nesteimua kudoksista. Liikunta on kehon nestekierron moottori, mutta myös iholle levitetty hoitoturve näyttäisi lisäävän nesteen, lymfan virtausta kohti laskimoa. Useat saunojat kertovat tuntevansa turvesaunan jälkeen virtaavaa poreilua.

SUOMAA-hoitoturvesauna helpottaa Aino Klinikan tutkimusten mukaan myös vaihdevuosivaivoja, joita ovat esim. hikoilu, unihäiriöt, mielialan laskeminen, haluttomuus ja saamattomuus (2008 julkaisematon oma tutkimus). Perinteisesti on sanottu, että turve auttaa sataan vaivaan. Turvesaunan jälkeinen ihon samettinen pehmeys ja koko kehon keveyden tunne tulee lähes kaikille saunojille.

SUOMAA-hoitoturvesauna on ohjattu, sosiaalinen hoitotapahtuma, joka pyrkii myös lisäämään hoidettavan onnellisuuden tunnetta.

Ohjattu SUOMAA-saunotus kestää alku- ja loppurentoutuksineen kolmisen tuntia. Saunoja saa paikan päältä kaiken tarvitsemansa: saunatekstiilit, takin, tossut, vesi/teetarjoilun ja suolapalat. Koulutetut SUOMAA-saunottajat ovat mukana koko hoitokerran ajan, jolla pystytään takaamaan tutkittu, turvallinen ja terveyttä kohentava hoitoelämys. Turvesaunomiseen on hyvä varata riittävästi aikaa, sillä kiire vähentää rentouttavaa vaikutusta. Urheilijalle SUOMAA-saunotus antaa tehokasta palautumista.

Turvesaunakokemus on parhaimmillaan aamulla, levätyn yön tai rauhoittavan päivälevon jälkeen. Ennen saunaa, saunomisen aikana ja sen jälkeen nautitaan runsaasti vettä nestevajauksen estämiseksi. Hoitavan lääkärin suosituksesta turvesaunasta voivat nauttia myös kroonisista sairauksista kärsivät. Turvehoito ei sovellu avohaavoille eikä tulehtuneelle iholle. Myös syövästä tervehtyneet voivat nauttia turvasaunasta.

SUOMAA-turvesauna tarjoaa lääkkeetöntä hoitoa moneen vaivaan

Lihaskivut ja -jännitykset
Tuki- ja liikuntaelintensairaudet. Kuten nivelreuma ja nivelrikko
Virtsateiden sairaudet
Stressi
Unettomuus
Masennus
Vaihdevuosioireet
Haluttomuus
Selluliitti
Turvotus
Painonhallinta
Kihti

Tervetuloa SUOMAA-hoitoturvesaunotukseen!

SUOMAA-hoitoturvesaunotuksia tarjoaa Aino Klinikat Oy, Metsäkansan Ainolassa Valkeakoskella ja Nukula Oy, Toivakka. Ryhmäsaunotuksia järjestetään useamman kerran kuussa.
Katso Kevään 2020 hoitosaunat tästä.

SUOMAA-hoitoturvesauna tilaussaunana, tiedustelut 0500 607 553 tai info@ainoklinikat.fi

SUOMAA-telttasaunotus erämaassa on hoitava elämys. Telttasauna ja makeat löylyt pitävät turpeen iholla kosteana ja luonnon vesialtaassa peseytyminen viilentää. Saunomisen jälkeen levätään katsellen pilviin ja niiden taa. Katseen keskittäminen kaukaisuuteen helpottaa päätetuijottamisen virtuaalistressiä. Turvesaunomisen jälkeen on helppo keskittyä vain olevaan.
Tilaa SUOMAA-telttasaunotus tapahtumaasi! Tiedustelut 0500 607 553 tai info@ainoklinikat.fi

”Minulle saunaelämys on hidas, maltillinen ja ilman aikarajoja. Täydelliseen elämykseen kuuluu puhtaus, luonto ja luonnonvesi, järvi- tai merimaisema.
Kiireettömyys on tärkeintä.”
– Leena Larva täydellisestä saunaelämyksestä